1. La ce trebuie să mă aștept la prima vizită la dentist?
Prima vizită la dentist este de obicei scurtă şi nu va consta în vreun tratament. Trebuie să informați medicul dentist de istoricul medical şi ce proceduri dentare aţi avut în trecut, apoi vă va verifica șicurăța dantura. După ce acesta a examinat situaţia dumneavoastră dentară, se vor discuta posibile viitoare tratamente dacă este cazul sau despre următorul control anticipat.

2. În ce constă un simplu control?
Controlul constă în curăţareaşi examinarea danturii şi informarea despre posibilele probleme prezente. În cazul situaţiilor de urgenţă, o procedura se va efectua imediat.

3. Ce tip de proceduri provoacă cea mai mare durere?
Durerea este relativă pentru fiecare persoană dar în general implaturile dentare şiobturaţia de canal sunt printre cele mai dureroase proceduri. În schimb, datorită tehnologiei din zilele acestea, durerea este minimalizată cu ajutorul anestezicelor locale, aşa că nu este nevoie să va faceţi griji în privinţa durerii şicomunicaţi mereu cu medicul dentist orice disconfort.

4. Sunt periculoase radiografiile dentare?
Radiografiile dentare nu prezintă un pericol deoarece nivelul de radiaţii este foarte scăzut. În schimb dacă sunteţi gravidă trebuie să va informaţi medicul dentist. Frecvenţa radiografiilor dentare depinde de mulţi factori cum ar fi vârsta, riscul unei boli orale, istoricul şi sănătatea danturi, aşa că va fi la latiduinea medicului dentist deci nu ezitaţi să întrebaţi mai multe detalii.

5. Există proceduri strict estetice pentru a schimba aspectul dinţilor?
Desigur, aceste proceduri fiind foarte comune ca exemplu albirea dentară sau faţetele dentare. De asemenea şi în cazul aparatelor dentare există opţiuni estetice. Discutaţi cu medicul dumneavoastră şi acesta vă va îndruma către opţiunea potrivită conform dorinţelor dumneavoastră estetice.

6. Am frică de dentist, cum pot să trec peste asta şi să mă pregătesc de vizită?
Noi am încercat să construim un mediu confortabil pentru dumneavoastră şi vă vom ajută să vă simţiţi ca acasă. Puteţi aduce un membru al familiei sau un prieten aproapiat pentru a vă ţine companie. Un alt lucru foarte important este să comunicaţi totul cu medicul dumneavoastră, orice nelămurire, orice întrebare pe care o aveţişi mai ales orice disconfort în timpul unei proceduri.

7. Cât de des ar trebui să vin la control?
Acest aspect este la latitudinea stomatologului deoarece depinde de problemele prezente şi cele trecute, de sănătatea actuală a dinților şi de procedurile care vor trebui făcute pe viitor. La sfârşitul fiecărei vizite, medicul vă va informa când ar fi optimă o următoare vizită la dentist.

8. Care sunt cele mai bune metode pentru a îmi întreţine dantura?
Sănătatea dentară este cel mai bine întreţinută cu ajutorul unei rutine de curăţare bine stabilită. Spălat-vă pe dinţi de două ori pe zi şifolosiţiaţă dentară, mergeţi la dentist regulat pentru curăţareşi verificare şievitaţi fumatul, băuturile şi mâncărurile nesănătoase pe cât posibil.

9. Cum trebuie să mă pregătesc înainte de a veni la medic?
Dacă sunteţi la prima vizită, asiguraţi-vă că aduceţi tot ce aveţi disponibil priviind istoricul dumneavoastră dentar, cum ar fi, de exemplu, radiografiile din trecut, sau, în cazul în care nu aveţi nimic specific, pur şi simplu să aveţi în vedere istoricul dumneavoastră ca să puteţi informa medicul. Dacă nu este prima vizită, nu trebuie să vă pregatiți in mod specific.

10. Pot veni şi cu copiii la control?
Copiii sunt mai mult decât bineveniți şi vă încurajăm să îi învăţaţi să se simtă confrotabil pe scaunul medicului dentist de cât mai mici! Cu cât mai devreme avem grijă de dantură, cu atât mai mic va fi riscul să apară complicaţii mai tarizu în viaţă.

11. Există riscuri priviind albirea dinţilor?
În mod normal albirea dintilor este o procedura foarte comună şi nu prezintă riscuri. În unele cazuri acestea pot cauza sensibilitate dentară dacă nu este făcută procedura corect, dar medicii noştrii sunt bine pregătiţişi folosesc cele mai bune produse aşa că nu trebuie să va faceţi nici o grijă.

12. Cum îmi pot face programare?
Programările se pot face telefonic la numărul 004 021 322.37.40 sau puteţi să veniţi la cabinet pentru a vă programa la adresa Sos. Mihai Bravu, nr. 176, Sector 2.

13. Cât mă va costa un control?
Preţul va depinde de procedurile care vor trebui efectuate în cadrul controlului şi nu sunt prestabilite. După o discuţie cu medicul dentist acesta vă poate informa de cost.